Tápanyagtartalom és elkészítési idő
Tápanyagok / Idő | Mennyiség (muffinonként) |
---|---|
Kalória | 90 kcal |
Fehérje | 3 g |
Szénhidrát | 15 g |
Zsír | 2 g |
Elkészítési idő összesen | kb. 35 perc |
Ez a diétás banános muffin nemcsak egészséges, de gyorsan elkészíthető is, és tökéletes tízóraira vagy uzsonnára. Jó étvágyat! 😊
Hozzávalók (12 muffinhoz)
- 2 érett banán (kb. 200 g)
- 2 tojás
- 100 g zabpehelyliszt (vagy zabpehely finomra őrölve)
- 50 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál eritrit (vagy más természetes édesítőszer)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 teáskanál fahéj
- 50 ml zsírszegény tej (vagy növényi tej)
- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj (vagy zsírszegény joghurt)
- 1 csipet só
Elkészítés
- Előmelegítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formát papírkapszlikkal, vagy kend ki egy kevés kókuszolajjal.
- Banán pürésítése:
- Egy tálban törd össze a banánokat egy villával, amíg krémes állagúak nem lesznek.
- Nedves hozzávalók összekeverése:
- A pürésített banánhoz add hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot, a tejet és az olvasztott kókuszolajat (vagy joghurtot). Keverd össze alaposan.
- Száraz hozzávalók hozzáadása:
- Egy másik tálban keverd össze a zabpehelylisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, az eritritet és a sót.
- A száraz hozzávalókat fokozatosan adagold a nedves keverékhez, és keverd össze, amíg egyenletes tésztát kapsz.
- Muffin formák megtöltése:
- Kanalazd a tésztát egyenlően a muffin formákba, körülbelül háromnegyedig töltsd meg őket.
- Sütés:
- Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg a tetejük aranybarnára sül, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön.
- Hűtés:
- Hagyd a muffinokat pár percig a formában hűlni, majd helyezd őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.