Diétás chilis bab recept

Tápanyagtartalom és elkészítési idő

Tápanyagok / IdőMennyiség (adagonként)
Kalória310 kcal
Fehérje30 g
Szénhidrát28 g
Zsír9 g
Elkészítési idő összesenkb. 45 perc

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 400 g sovány darált csirkemell (vagy pulyka)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 db piros kaliforniai paprika, apróra vágva
  • 1 db sárga kaliforniai paprika, apróra vágva
  • 400 g konzerv vörösbab (leöblítve és lecsepegtetve)
  • 400 g konzerv darabolt paradicsom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csapott teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál chili por (vagy ízlés szerint)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss koriander (tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés

  1. Hús és zöldségek pirítása:
    • Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és add hozzá a vöröshagymát. Párold 3-4 percig, amíg megpuhul.
    • Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.
    • Tedd bele a darált csirkemellet, és süsd közepes hőfokon, amíg a hús mindenhol megpirul.
  2. Paprika és fűszerezés:
    • Add hozzá a kaliforniai paprikát, és keverd össze. Párold 5 percig.
    • Szórd meg a füstölt paprikával, köménnyel, chili porral, sóval és borssal. Keverd alaposan össze, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják az alapanyagokat.
  3. Bab és paradicsom hozzáadása:
    • Add hozzá a paradicsompürét, darabolt paradicsomot és a leöblített vörösbabot.
    • Fedő alatt, alacsony lángon főzd 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tálalás:
    • Friss korianderrel díszítve, akár önmagában, akár barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű tortillával tálalhatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük