Tápanyagtartalom és elkészítési idő
Tápanyagok / Idő | Mennyiség (adagonként) |
---|---|
Kalória | 310 kcal |
Fehérje | 30 g |
Szénhidrát | 28 g |
Zsír | 9 g |
Elkészítési idő összesen | kb. 45 perc |
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 400 g sovány darált csirkemell (vagy pulyka)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 db piros kaliforniai paprika, apróra vágva
- 1 db sárga kaliforniai paprika, apróra vágva
- 400 g konzerv vörösbab (leöblítve és lecsepegtetve)
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 csapott teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál chili por (vagy ízlés szerint)
- Só és bors ízlés szerint
- Friss koriander (tálaláshoz, opcionális)
Elkészítés
- Hús és zöldségek pirítása:
- Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és add hozzá a vöröshagymát. Párold 3-4 percig, amíg megpuhul.
- Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.
- Tedd bele a darált csirkemellet, és süsd közepes hőfokon, amíg a hús mindenhol megpirul.
- Paprika és fűszerezés:
- Add hozzá a kaliforniai paprikát, és keverd össze. Párold 5 percig.
- Szórd meg a füstölt paprikával, köménnyel, chili porral, sóval és borssal. Keverd alaposan össze, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják az alapanyagokat.
- Bab és paradicsom hozzáadása:
- Add hozzá a paradicsompürét, darabolt paradicsomot és a leöblített vörösbabot.
- Fedő alatt, alacsony lángon főzd 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálalás:
- Friss korianderrel díszítve, akár önmagában, akár barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű tortillával tálalhatod.