Diétás cukkini tócsni recept

Tápanyagtartalom és elkészítési idő

Tápanyagok / IdőMennyiség (adagonként)
Kalória90 kcal
Fehérje4 g
Szénhidrát10 g
Zsír3 g
Elkészítési idő összesenkb. 30 perc

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 2 közepes méretű cukkini (kb. 400 g)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 tojás
  • 50 g zabpehely (vagy zabliszt)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 teáskanál friss kapor (opcionális)

Elkészítés

  1. Cukkini előkészítése:
    • Reszeld le a cukkinit egy nagy lyukú reszelőn, és helyezd egy tálba. Szórd meg egy kevés sóval, keverd össze, és hagyd állni 10 percig, hogy kiengedje a levét.
    • A cukkini levét nyomkodd ki alaposan egy tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel, hogy ne legyen túl nedves.
  2. Tészta összeállítása:
    • Keverd össze a kinyomkodott cukkinit a vöröshagymával, fokhagymával, tojással, zabpehellyel, sóval, borssal, és ha szeretnéd, add hozzá a kaprot is.
    • Alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy jól összeálljanak.
  3. Sütés:
    • Hevíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenj ki egy kevés olajjal (csak annyit, hogy ne tapadjon le).
    • Kanállal formázz kisebb lepényeket a masszából, és süsd 3-4 percig mindkét oldalukat, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.
  4. Tálalás:
    • A tócsnikat papírtörlőre helyezve itasd le róluk a felesleges olajat. Tálalhatod őket tejföllel vagy joghurttal, friss salátával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük