Tápanyagtartalom és elkészítési idő
Tápanyagok / Idő | Mennyiség (adagonként) |
---|---|
Kalória | 90 kcal |
Fehérje | 4 g |
Szénhidrát | 10 g |
Zsír | 3 g |
Elkészítési idő összesen | kb. 30 perc |
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 2 közepes méretű cukkini (kb. 400 g)
- 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 tojás
- 50 g zabpehely (vagy zabliszt)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 teáskanál friss kapor (opcionális)
Elkészítés
- Cukkini előkészítése:
- Reszeld le a cukkinit egy nagy lyukú reszelőn, és helyezd egy tálba. Szórd meg egy kevés sóval, keverd össze, és hagyd állni 10 percig, hogy kiengedje a levét.
- A cukkini levét nyomkodd ki alaposan egy tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel, hogy ne legyen túl nedves.
- Tészta összeállítása:
- Keverd össze a kinyomkodott cukkinit a vöröshagymával, fokhagymával, tojással, zabpehellyel, sóval, borssal, és ha szeretnéd, add hozzá a kaprot is.
- Alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy jól összeálljanak.
- Sütés:
- Hevíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenj ki egy kevés olajjal (csak annyit, hogy ne tapadjon le).
- Kanállal formázz kisebb lepényeket a masszából, és süsd 3-4 percig mindkét oldalukat, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.
- Tálalás:
- A tócsnikat papírtörlőre helyezve itasd le róluk a felesleges olajat. Tálalhatod őket tejföllel vagy joghurttal, friss salátával.