Diétás fasírt recept

Tápanyagtartalom és elkészítési idő

Tápanyagok / IdőMennyiség (adagonként)
Kalória200 kcal
Fehérje25 g
Szénhidrát8 g
Zsír7 g
Elkészítési idő összesenkb. 35 perc

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 500 g sovány darált csirkemell vagy pulyka
  • 1 tojás
  • 50 g zabpehely (vagy zabliszt)
  • 1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csapott teáskanál őrölt pirospaprika
  • Só, bors ízlés szerint
  • Egy kis csokor petrezselyem, apróra vágva (opcionális)

Elkészítés

  1. Előkészítés és összekeverés:
    • Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, a tojást, a zabpelyhet, a hagymát, a fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet.
    • Gyúrd össze a masszát, hogy minden alapanyag jól elkeveredjen.
  2. Formázás:
    • Vizes kézzel formázz kis, lapos pogácsákat a masszából. Ez segít abban, hogy egyenletesen átsüljenek.
  3. Sütés:
    • Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezd rá a fasírtpogácsákat.
    • 180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, egyszer félidőben fordítsd meg a pogácsákat, hogy egyenletesen süljenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük