Tápanyagtartalom és elkészítési idő
Tápanyagok / Idő | Mennyiség (adagonként) |
---|---|
Kalória | 200 kcal |
Fehérje | 25 g |
Szénhidrát | 8 g |
Zsír | 7 g |
Elkészítési idő összesen | kb. 35 perc |
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 500 g sovány darált csirkemell vagy pulyka
- 1 tojás
- 50 g zabpehely (vagy zabliszt)
- 1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 teáskanál mustár
- 1 csapott teáskanál őrölt pirospaprika
- Só, bors ízlés szerint
- Egy kis csokor petrezselyem, apróra vágva (opcionális)
Elkészítés
- Előkészítés és összekeverés:
- Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, a tojást, a zabpelyhet, a hagymát, a fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet.
- Gyúrd össze a masszát, hogy minden alapanyag jól elkeveredjen.
- Formázás:
- Vizes kézzel formázz kis, lapos pogácsákat a masszából. Ez segít abban, hogy egyenletesen átsüljenek.
- Sütés:
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezd rá a fasírtpogácsákat.
- 180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, egyszer félidőben fordítsd meg a pogácsákat, hogy egyenletesen süljenek.