Hozzávalók (4 adaghoz):
- 250 g zsírszegény túró
- 150 g zsírszegény joghurt (vagy görög joghurt)
- 1 közepes vöröshagyma (apróra vágva)
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál köménymag (őrölt vagy egész)
- Só és bors ízlés szerint
- Friss snidling vagy petrezselyem (aprítva, díszítéshez)
Elkészítés:
- Túrókrém elkészítése:
- A túrót villával törd össze egy nagy tálban, hogy krémesebb állagot kapjon.
- Hozzávalók összekeverése:
- Add hozzá a zsírszegény joghurtot (vagy görög joghurtot), a mustárt, az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikát és a köménymagot. Sózd és borsozd ízlés szerint.
- Keverés:
- Alaposan keverd össze az összetevőket, amíg egyenletes krémes állagot nem kapsz. Ha még krémesebbé szeretnéd tenni, adhatsz hozzá egy kevés extra joghurtot.
- Pihentetés:
- Tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálalás:
- A körözöttet friss, teljes kiőrlésű kenyérrel, rozskenyérrel vagy zöldséghasábokkal (pl. uborka, répa) tálald. Díszítsd friss snidlinggel vagy petrezselyemmel.
Tápanyagértékek (hozzávetőlegesen 1 adag, 1/4 rész):
- Összesen: kb. 68-70 kcal/adag.
- Fehérje: 12-15 g
- Szénhidrát: 5-6 g
- Zsír: 2-3 g
Ez az étel nagyon alacsony kalóriatartalmú, mégis gazdag fehérjében, így ideális választás diétához vagy könnyű étkezésekhez.