Diétás paradicsomos húsgombóc

Tápanyagtartalom és elkészítési idő

Tápanyagok / IdőMennyiség (adagonként)
Kalória240 kcal
Fehérje27 g
Szénhidrát12 g
Zsír9 g
Elkészítési idő összesenkb. 40 perc

Hozzávalók (4 adaghoz)

Húsgombóc:

  • 500 g sovány darált csirkemell (vagy pulyka)
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 kis fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 50 g zabpehely (vagy zabliszt)
  • Só, bors ízlés szerint
  • Egy csipet őrölt pirospaprika

Paradicsomszósz:

  • 400 g konzerv darabolt paradicsom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors, bazsalikom, oregánó ízlés szerint

Elkészítés

  1. Húsgombóc készítése:
    • Keverd össze a darált csirkemellet, tojást, fokhagymát, hagymát, zabpelyhet, sót, borsot és pirospaprikát.
    • Formázz kis gombócokat a masszából (kb. 16 db lesz), és helyezd őket egy tányérra.
  2. Paradicsomszósz elkészítése:
    • Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és párold meg a hagymát 2-3 percig.
    • Add hozzá a fokhagymát, és párold további 1 percig.
    • Tedd hozzá a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét, majd fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Hagyd főni kb. 10 percig, amíg a szósz sűrűsödik.
  3. Húsgombócok főzése a szószban:
    • Tedd bele a húsgombócokat a szószba, és alacsony hőfokon párold további 15-20 percig, amíg a húsgombócok teljesen átsülnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük