Tápanyagtartalom és elkészítési idő
Tápanyagok / Idő | Mennyiség (adagonként) |
---|---|
Kalória | 240 kcal |
Fehérje | 27 g |
Szénhidrát | 12 g |
Zsír | 9 g |
Elkészítési idő összesen | kb. 40 perc |
Hozzávalók (4 adaghoz)
Húsgombóc:
- 500 g sovány darált csirkemell (vagy pulyka)
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 kis fej vöröshagyma, finomra vágva
- 50 g zabpehely (vagy zabliszt)
- Só, bors ízlés szerint
- Egy csipet őrölt pirospaprika
Paradicsomszósz:
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors, bazsalikom, oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- Húsgombóc készítése:
- Keverd össze a darált csirkemellet, tojást, fokhagymát, hagymát, zabpelyhet, sót, borsot és pirospaprikát.
- Formázz kis gombócokat a masszából (kb. 16 db lesz), és helyezd őket egy tányérra.
- Paradicsomszósz elkészítése:
- Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és párold meg a hagymát 2-3 percig.
- Add hozzá a fokhagymát, és párold további 1 percig.
- Tedd hozzá a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét, majd fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Hagyd főni kb. 10 percig, amíg a szósz sűrűsödik.
- Húsgombócok főzése a szószban:
- Tedd bele a húsgombócokat a szószba, és alacsony hőfokon párold további 15-20 percig, amíg a húsgombócok teljesen átsülnek.