Diétás rizskoch recept

Tápanyagtartalom és elkészítési idő

Tápanyagok / IdőMennyiség (adagonként)
Kalória180 kcal
Fehérje10 g
Szénhidrát25 g
Zsír4 g
Elkészítési idő összesenkb. 60 perc

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 100 g barnarizs
  • 500 ml sovány tej (vagy növényi tej, pl. mandulatej, cukormentes)
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál eritrit vagy más természetes édesítőszer
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • 100 g zsírszegény túró (opcionális, krémesebbé teszi)
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés

  1. Rizs előfőzése:
    • Öblítsd le a barnarizst, majd főzd meg a tejben egy csipet sóval alacsony hőfokon, időnként kevergetve, amíg puha nem lesz és a folyadékot felszívja. Ez kb. 30-35 percet vesz igénybe.
  2. Alap összekeverése:
    • Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd el az eritrittel, a vaníliakivonattal és a reszelt citromhéjjal. Ha szeretnél, add hozzá a túrót is.
    • A tojásfehérjét verd kemény habbá.
  3. Összeállítás:
    • Keverd össze a főtt rizst a tojássárgás keverékkel, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot, hogy a rizskoch könnyű és levegős legyen.
  4. Sütés:
    • Öntsd a masszát egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy jénai tálba.
    • Sütőben, 180°C-on süsd kb. 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
  5. Tálalás:
    • Hagyd hűlni, majd szeleteld fel. Tálalhatod magában, friss bogyós gyümölcsökkel vagy akár cukormentes gyümölcsszósszal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük