Diétás Töltött Paprika Recept

A töltött paprika egy klasszikus magyar fogás, amelyet most diétásabb formában mutatunk be, hogy bátran fogyaszthassuk, ha figyelünk az étrendünkre.

Kalória (1 adagra)FehérjeZsírSzénhidrátElkészítési idő
320 kcal32 g8 g35 g1 óra 10 perc
Töltött paprika tápanyagtartalom 1 adagra

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 nagy kaliforniai paprika vagy tv paprika
  • 300 g csirkemell darálva
  • 100 g barnarizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 500 ml paradicsompüré (hozzáadott cukor nélkül)
  • Ízlés szerint só, bors, fűszerek (pl. pirospaprika, śrito bors, petrezselyem)

Elkészítés:

  1. A rizs megfőzése: Főzd meg a barnarizst bő, enyhén sózott vízben, majd hagyd kihűlni.
  2. Töltelék elkészítése: Egy serpenyőben párold meg az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd vedd le a tűzről.
  3. Dara keverése: A darált csirkemellet keverd össze a megfőtt rizzsel, hagymás keverékkel, tojással, zabliszttel és a fűszerekkel.
  4. Paprikák megtöltése: Vájd ki a paprikák csumáját és ürítsd ki a magokat, majd töltsd meg őket a csirkés keverékkel.
  5. Főzés: Helyezd a megtöltött paprikákat egy nagy fazékba, öntsd rájuk a paradicsompürét, adj hozzá ízlés szerint vizet és fűszereket, majd főzd alacsony lángon kb. 45 percig, amíg a paprika megpuhul.

Tálalás: Frissen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ez a diétás töltött paprika alacsony zsiradéktartalma és magas fehérjetartalma miatt ideális választás fogyókúrázóknak és sportolóknak egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük