Diétás tortilla recept

Tápanyagtartalom és elkészítési idő

Tápanyagok / IdőMennyiség (tortillánként)
Kalória120 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát22 g
Zsír2 g
Elkészítési idő összesenkb. 30 perc

Hozzávalók (4 tortilla)

  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g zabpehelyliszt (vagy sima zabpehely finomra őrölve)
  • 100 g zsírszegény görög joghurt
  • 1/4 teáskanál só
  • 50 ml langyos víz (szükség szerint több vagy kevesebb)

Elkészítés

  1. Tészta összeállítása:
    • Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a zabpehelylisztet és a sót.
    • Add hozzá a görög joghurtot, majd fokozatosan önts hozzá langyos vizet, és keverd össze, amíg lágy tésztát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a tészta ne legyen túl kemény vagy száraz.
    • Gyúrd a tésztát 1-2 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Fedd le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 10-15 percig.
  2. Tortilla formázása:
    • Oszd a tésztát 4 egyenlő részre, majd formálj belőlük kis golyókat.
    • Lisztezett felületen nyújtsd ki a golyókat kör alakúra, kb. 20 cm átmérőjű lapokká. Próbáld meg minél vékonyabbra nyújtani, hogy rugalmasak és puha állagúak legyenek sütés után.
  3. Sütés:
    • Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon (olaj nélkül).
    • Sütőpapír segítségével helyezd a serpenyőbe a tortillát, és süsd kb. 1-2 percig, amíg kis hólyagok jelennek meg rajta. Fordítsd meg, és süsd további 1 percig.
    • Tartsd a kész tortillákat konyharuhába csomagolva, hogy melegen és puha állagúak maradjanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük