Tápértékek (1 adag, kb. 100 g) | Mennyiség |
---|---|
Kalória | 160 kcal |
Fehérje | 2 g |
Szénhidrát | 9 g |
Zsír | 15 g |
Rost | 6 g |
Elkészítési idő: 10 perc
Avokádókrém recept:
Hozzávalók:
- 2 érett avokádó
- 1 közepes paradicsom (apróra vágva)
- 1 kis fej lilahagyma (apróra vágva)
- 1 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 lime leve (vagy citrom)
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss koriander (opcionális)
- 1-2 evőkanál olívaolaj (opcionális)
Elkészítés:
- Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, majd a húsukat kikanalazzuk és egy tálba tesszük.
- Villával összetörjük az avokádót, hogy krémes, de darabos állagú legyen.
- Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a lilahagymát, és a zúzott fokhagymát.
- Lime levét facsarjuk az avokádókrémhez, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Ha szeretnénk, apróra vágott koriandert és olívaolajat is adhatunk hozzá.
- Az egészet alaposan összekeverjük, majd frissen tálaljuk.
Tipp:
Kenyérre kenve, tortilla chipsszel vagy zöldséghasábokkal is kiváló.