Egyszerű avokádókrém recept – Friss és ízletes

Tápértékek (1 adag, kb. 100 g)Mennyiség
Kalória160 kcal
Fehérje2 g
Szénhidrát9 g
Zsír15 g
Rost6 g

Elkészítési idő: 10 perc

Avokádókrém recept:

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 1 közepes paradicsom (apróra vágva)
  • 1 kis fej lilahagyma (apróra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 lime leve (vagy citrom)
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Friss koriander (opcionális)
  • 1-2 evőkanál olívaolaj (opcionális)

Elkészítés:

  1. Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, majd a húsukat kikanalazzuk és egy tálba tesszük.
  2. Villával összetörjük az avokádót, hogy krémes, de darabos állagú legyen.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a lilahagymát, és a zúzott fokhagymát.
  4. Lime levét facsarjuk az avokádókrémhez, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Ha szeretnénk, apróra vágott koriandert és olívaolajat is adhatunk hozzá.
  6. Az egészet alaposan összekeverjük, majd frissen tálaljuk.

Tipp:

Kenyérre kenve, tortilla chipsszel vagy zöldséghasábokkal is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük