Íme egy egyszerű zabpalacsinta recept:
Hozzávalók:
- 100 g zabpehely (apró szemű)
- 2 db tojás
- 1 dl tej (vagy növényi tej)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
- 1-2 teáskanál édesítőszer vagy méz (ízlés szerint)
- Kókuszolaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés:
- Tedd a zabpelyhet egy turmixgépbe, és őröld finomra, hogy zabpehelylisztet kapj.
- Egy tálban keverd össze a zabpehelylisztet, a sütőport és a sót.
- Add hozzá a tojásokat, a tejet, az édesítőszert és a vanília kivonatot (ha használsz). Keverd simára.
- Hevíts egy kis kókuszolajat vagy vajat egy serpenyőben közepes lángon.
- Kanalazz a tésztából a serpenyőbe, és süsd a palacsintákat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek.
- Tálald friss gyümölcsökkel, joghurttal vagy sziruppal ízlés szerint.
1 adag (2 palacsinta) tápanyagtartalma:
- Kalória: kb. 300 kcal
- Fehérje: kb. 14 g
- Szénhidrát: kb. 33 g
- Zsír: kb. 12 g
- Rost: kb. 5 g
Ez csak egy hozzávetőleges érték, a pontos kalóriatartalom és tápanyagérték a felhasznált alapanyagoktól függően változhat.