Egyszerű és egészséges zabpalacsinta recept

proteines palacsinta

Íme egy egyszerű zabpalacsinta recept:

Hozzávalók:

  • 100 g zabpehely (apró szemű)
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej (vagy növényi tej)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
  • 1-2 teáskanál édesítőszer vagy méz (ízlés szerint)
  • Kókuszolaj vagy vaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Tedd a zabpelyhet egy turmixgépbe, és őröld finomra, hogy zabpehelylisztet kapj.
  2. Egy tálban keverd össze a zabpehelylisztet, a sütőport és a sót.
  3. Add hozzá a tojásokat, a tejet, az édesítőszert és a vanília kivonatot (ha használsz). Keverd simára.
  4. Hevíts egy kis kókuszolajat vagy vajat egy serpenyőben közepes lángon.
  5. Kanalazz a tésztából a serpenyőbe, és süsd a palacsintákat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek.
  6. Tálald friss gyümölcsökkel, joghurttal vagy sziruppal ízlés szerint.

1 adag (2 palacsinta) tápanyagtartalma:

  • Kalória: kb. 300 kcal
  • Fehérje: kb. 14 g
  • Szénhidrát: kb. 33 g
  • Zsír: kb. 12 g
  • Rost: kb. 5 g

Ez csak egy hozzávetőleges érték, a pontos kalóriatartalom és tápanyagérték a felhasznált alapanyagoktól függően változhat.