Fokhagymás-citromos grillezett csirkemell édesburgonyával és zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom
  • Só és bors ízlés szerint
  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 1 brokkoli (felaprítva)
  • 1 piros kaliforniai paprika (felkockázva)
  • 1 evőkanál olívaolaj (a zöldségekhez)

Elkészítés:

  1. Csirkemell előkészítése:
    • A csirkemelleket enyhén klopfold meg, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
    • Keverd össze a fokhagymát, citromlevet, olívaolajat, oregánót, sót és borsot egy tálban. Ebben a pácban forgasd meg a csirkemelleket, és hagyd állni 15-30 percig (vagy akár hosszabb ideig hűtőben, ha előre elkészíted).
  2. Édesburgonya sütése:
    • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
    • Az édesburgonyákat vágd félbe vagy szeletekre, ízlés szerint. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg olívaolajjal, majd sózd és borsozd.
    • Süsd kb. 25-30 percig, amíg aranybarnára és puhára sülnek.
  3. Zöldségek elkészítése:
    • A brokkolit és a paprikát keverd össze 1 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal.
    • Süssd a sütőben 15-20 percig, amíg ropogósra és enyhén karamellizálódnak.
  4. Csirkemell grillezése:
    • Hevíts egy grillserpenyőt vagy normál serpenyőt közepes lángon.
    • Grillezd a csirkemelleket oldalanként kb. 5-6 percig, vagy amíg teljesen átsülnek, és szép aranybarna kérget kapnak.
  5. Tálalás:
    • Tálald a grillezett csirkemellet az édesburgonyával és a sült zöldségekkel. Citromkarikákkal és friss petrezselyemmel díszítheted.

Tápanyagértékek (hozzávetőlegesen 1 adag):

  • Fehérje: 35-40 g
  • Szénhidrát: 50-60 g (az édesburgonyából és zöldségekből)
  • Zsír: 15-20 g (az olívaolajból és a csirkéből)