Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom
- Só és bors ízlés szerint
- 2 nagyobb édesburgonya
- 1 brokkoli (felaprítva)
- 1 piros kaliforniai paprika (felkockázva)
- 1 evőkanál olívaolaj (a zöldségekhez)
Elkészítés:
- Csirkemell előkészítése:
- A csirkemelleket enyhén klopfold meg, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
- Keverd össze a fokhagymát, citromlevet, olívaolajat, oregánót, sót és borsot egy tálban. Ebben a pácban forgasd meg a csirkemelleket, és hagyd állni 15-30 percig (vagy akár hosszabb ideig hűtőben, ha előre elkészíted).
- Édesburgonya sütése:
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- Az édesburgonyákat vágd félbe vagy szeletekre, ízlés szerint. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg olívaolajjal, majd sózd és borsozd.
- Süsd kb. 25-30 percig, amíg aranybarnára és puhára sülnek.
- Zöldségek elkészítése:
- A brokkolit és a paprikát keverd össze 1 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal.
- Süssd a sütőben 15-20 percig, amíg ropogósra és enyhén karamellizálódnak.
- Csirkemell grillezése:
- Hevíts egy grillserpenyőt vagy normál serpenyőt közepes lángon.
- Grillezd a csirkemelleket oldalanként kb. 5-6 percig, vagy amíg teljesen átsülnek, és szép aranybarna kérget kapnak.
- Tálalás:
- Tálald a grillezett csirkemellet az édesburgonyával és a sült zöldségekkel. Citromkarikákkal és friss petrezselyemmel díszítheted.
Tápanyagértékek (hozzávetőlegesen 1 adag):
- Fehérje: 35-40 g
- Szénhidrát: 50-60 g (az édesburgonyából és zöldségekből)
- Zsír: 15-20 g (az olívaolajból és a csirkéből)