Mézes-mustáros csirke recept

Tápanyagtartalom és elkészítési idő

Tápanyagok / IdőMennyiség (adagonként)
Kalória230 kcal
Fehérje30 g
Szénhidrát8 g
Zsír7 g
Elkészítési idő összesenkb. 40 perc

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 500 g csirkemellfilé
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál friss rozmaring vagy kakukkfű (opcionális)

Elkészítés

  1. Csirkemell előkészítése:
    • A csirkemelleket tisztítsd meg, és vágd vékonyabb szeletekre vagy nagyobb darabokra, hogy egyenletesen süljenek.
    • Sózd és borsozd mindkét oldalukat.
  2. Pác elkészítése:
    • Egy kis tálban keverd össze a mézet, mustárt, olívaolajat, citromlevet és reszelt fokhagymát. Ha szereted, adj hozzá apróra vágott friss rozmaringot vagy kakukkfüvet.
  3. Pácolás:
    • A csirkemelleket forgasd bele a pácba, és hagyd állni legalább 20-30 percig. Ha van időd, pácolhatod 1-2 órát a hűtőben, hogy még jobban átjárják az ízek.
  4. Sütés:
    • Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés olívaolajat.
    • A csirkemelleket süsd oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak, és a belsejük átsül. Közben locsold meg őket a maradék páclével, hogy ne száradjanak ki.
  5. Tálalás:
    • A mézes-mustáros csirkét friss salátával, párolt zöldségekkel vagy barna rizzsel tálalhatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük