Tápanyagtartalom és elkészítési idő
Tápanyagok / Idő | Mennyiség (adagonként) |
---|---|
Kalória | 230 kcal |
Fehérje | 30 g |
Szénhidrát | 8 g |
Zsír | 7 g |
Elkészítési idő összesen | kb. 40 perc |
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 500 g csirkemellfilé
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- Só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál friss rozmaring vagy kakukkfű (opcionális)
Elkészítés
- Csirkemell előkészítése:
- A csirkemelleket tisztítsd meg, és vágd vékonyabb szeletekre vagy nagyobb darabokra, hogy egyenletesen süljenek.
- Sózd és borsozd mindkét oldalukat.
- Pác elkészítése:
- Egy kis tálban keverd össze a mézet, mustárt, olívaolajat, citromlevet és reszelt fokhagymát. Ha szereted, adj hozzá apróra vágott friss rozmaringot vagy kakukkfüvet.
- Pácolás:
- A csirkemelleket forgasd bele a pácba, és hagyd állni legalább 20-30 percig. Ha van időd, pácolhatod 1-2 órát a hűtőben, hogy még jobban átjárják az ízek.
- Sütés:
- Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés olívaolajat.
- A csirkemelleket süsd oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak, és a belsejük átsül. Közben locsold meg őket a maradék páclével, hogy ne száradjanak ki.
- Tálalás:
- A mézes-mustáros csirkét friss salátával, párolt zöldségekkel vagy barna rizzsel tálalhatod.