Hozzávalók (kb. 4-5 kisebb palacsintához):
- 2 db tojás
- 1 adag (kb. 30 g) ízesítetlen vagy vaníliás fehérje por
- 50 g zabpehelyliszt vagy zabpehely
- 100 ml tej vagy növényi tej (pl. mandulatej)
- 1 teáskanál sütőpor
- Egy csipet só
- Kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a tojásokat a tejjel.
- Add hozzá a fehérjeport, a zabpehelylisztet, a sütőport és a sót, majd keverd simára. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet.
- Melegítsd fel a serpenyőt közepes hőfokon, és tegyél bele egy kevés kókuszolajat.
- Kanalazd a tésztát a serpenyőbe, és süsd 1-2 percig az egyik oldalát, majd fordítsd meg és süsd még 1-2 percig a másik oldalon is, amíg aranybarna nem lesz.
- Tálalhatod friss gyümölcsökkel, joghurttal vagy mogyoróvajjal, ízlés szerint!
Egy adag proteines palacsinta tápanyagtartalma a következő:
- Fehérje: 47 g
- Zsír: 21 g
- Szénhidrát: 38 g