Spenótos-fetás töltött csirkemell teljes kiőrlésű tésztával

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 100 g friss spenót (párolva)
  • 50 g feta sajt (morzsolva)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • Só és bors ízlés szerint
  • 200 g teljes kiőrlésű tészta (pl. penne vagy fusilli)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál friss petrezselyem (aprítva)

Elkészítés:

  1. Töltelék elkészítése:
    • Párold meg a spenótot egy kevés olívaolajon és fokhagymán, amíg összeesik.
    • Keverd össze a spenótot a morzsolt fetával, és ízesítsd sóval és borssal.
  2. Csirkemell töltése:
    • Vágj egy mély zsebet a csirkemellek oldalába, de vigyázz, hogy ne vágd át teljesen.
    • A spenótos-fetás keveréket töltsd bele a csirkemell zsebébe, majd rögzítsd fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
  3. Csirkemell sütése:
    • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
    • Hevíts egy serpenyőt közepes lángon, és locsold meg olívaolajjal. Sütés előtt mindkét oldalát süsd meg a csirkemelleknek 2-3 percig, amíg aranybarna kérget nem kapnak.
    • Helyezd a serpenyőt a sütőbe, vagy tedd át egy sütőtálba, és süsd további 15-20 percig, amíg a csirke teljesen átsül.
  4. Teljes kiőrlésű tészta elkészítése:
    • Főzd meg a tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le.
    • Locsold meg egy evőkanál olívaolajjal és citromlével, majd szórd meg friss petrezselyemmel.
  5. Tálalás:
    • A töltött csirkemellet szeletekre vágva tálald a teljes kiőrlésű tészta mellé. Díszítésként szórhatsz rá friss zöldfűszereket vagy extra feta sajtot.

Tápanyagértékek (hozzávetőlegesen 1 adag):

  • Fehérje: 40-45 g
  • Szénhidrát: 50-60 g (a tésztából és spenótból)
  • Zsír: 15-20 g (az olívaolajból és fetából)
  • kb. 925-930 kcal/adag