Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 100 g friss spenót (párolva)
- 50 g feta sajt (morzsolva)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
- Só és bors ízlés szerint
- 200 g teljes kiőrlésű tészta (pl. penne vagy fusilli)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál friss petrezselyem (aprítva)
Elkészítés:
- Töltelék elkészítése:
- Párold meg a spenótot egy kevés olívaolajon és fokhagymán, amíg összeesik.
- Keverd össze a spenótot a morzsolt fetával, és ízesítsd sóval és borssal.
- Csirkemell töltése:
- Vágj egy mély zsebet a csirkemellek oldalába, de vigyázz, hogy ne vágd át teljesen.
- A spenótos-fetás keveréket töltsd bele a csirkemell zsebébe, majd rögzítsd fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
- Csirkemell sütése:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- Hevíts egy serpenyőt közepes lángon, és locsold meg olívaolajjal. Sütés előtt mindkét oldalát süsd meg a csirkemelleknek 2-3 percig, amíg aranybarna kérget nem kapnak.
- Helyezd a serpenyőt a sütőbe, vagy tedd át egy sütőtálba, és süsd további 15-20 percig, amíg a csirke teljesen átsül.
- Teljes kiőrlésű tészta elkészítése:
- Főzd meg a tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le.
- Locsold meg egy evőkanál olívaolajjal és citromlével, majd szórd meg friss petrezselyemmel.
- Tálalás:
- A töltött csirkemellet szeletekre vágva tálald a teljes kiőrlésű tészta mellé. Díszítésként szórhatsz rá friss zöldfűszereket vagy extra feta sajtot.
Tápanyagértékek (hozzávetőlegesen 1 adag):
- Fehérje: 40-45 g
- Szénhidrát: 50-60 g (a tésztából és spenótból)
- Zsír: 15-20 g (az olívaolajból és fetából)
- kb. 925-930 kcal/adag