Túrós lepény zabbal- Diétás túrós vacsora

Hozzávalók:

  • 250 g sovány túró
  • 2 tojás
  • 100 g zabpehely
  • 1-2 evőkanál görög joghurt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat (opcionális)
  • 1 evőkanál édesítőszer (pl. méz vagy eritrit)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • opcionálisan gyümölcsök (pl. bogyós gyümölcsök, alma darabok)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy tálban keverd össze a túrót, tojásokat és a görög joghurtot.
  3. Add hozzá a zabpelyhet, sütőport, édesítőt, vaníliát és sót. Keverd alaposan össze.
  4. Ha szeretnél, adhatsz hozzá apróra vágott gyümölcsöket is, hogy még ízletesebb legyen.
  5. Öntsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára sül a teteje.
  6. Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni.

Ez a túrós-zabos lepény egyszerű és egészséges vacsora, ami jól illik fogyókúrához vagy egy könnyű étkezéshez.

Egy adag ebből a diétás túrós vacsorából (a recept 4 adagra osztva) a következő tápértékekkel rendelkezik:

  • Kalória: 226 kcal
  • Fehérje: 16 g
  • Szénhidrát: 23.9 g
  • Zsír: 7.6 g